ACTUEEL

Nieuwe website online

Gemini en de UvA

Onderzoek kleine mantelmeeuw

De nieuwe aandeelhouder

ALTE LEIPZIGER/HALLESCHE

Op 24 april kondigde wpd invest de overname aan van Van Oord van een aandeel van tien procent in Gemini door een Luxemburgs beleggingsvehikel, geadviseerd door wpd invest. Het investeringsvehikel is opgezet voor ALTE LEIPZIGER Lebensversicherung a.G en HALLESCHE Krankenversicherung a.G. ‘We zijn heel blij dat we samenwerken met zulke sterke spelers in de offshore windindustrie in zo'n prominent project’, zegt Georg Obert, Managing Director van wpd invest. ‘Deze investering werd gedaan slechts enkele weken nadat we onze eerste speciale offshore-windenergieovereenkomst hebben gesloten met institutionele beleggers, die zich hebben verbonden een groot bedrag van 3 miljard euro in offshore wind in Europese wateren te investeren. Onze investeerders richten zich op het aanhouden van deze projecten tijdens hun totale levensduur, omdat ze een goede match vormen met hun verplichtingenprofiel.

We zijn er zeker van dat de jarenlange branchekennis van onze moedergroep, in combinatie met onze sterke investeerdersbasis, ons in staat stelt zekerheid en snelheid te bieden in elk toekomstig proces, net zoals het deed voor Gemini.’

 

Met de toetreding van ALTE LEIPZIGER/HALLESCHE is ook de board van Gemini van samenstelling veranderd. Deze bestaat nu uit:

 

NPI Paul Bradley en Troy Patton

Siemens Stephan Schaller en Florian Voss

HVC Arjan ten Elshof

wpd invest Georg Obert

Gemini Windpark Bart Hoefakker en Arend Drenthe

 

Afmelden | Contact

 

Aanmelden