OVER GEMINI WINDPARK

Gemini Windpark bereikt

ISO 55001-certificering

Ook windparken kunnen een ISO-certificaat in de wacht slepen.

Gemini heeft als eerste single purpose offshore windpark het

ISO 55001-certificaat behaald, een unieke prestatie.

Het is de beloning voor een intensief traject dat het

Gemini-management team en de organisatie in

december 2016 inzetten.

Eerste project voor offshore windparken op zee dat

deze accreditatie behaalt

Slechts één jaar en twee maanden na de officiële opening op 8 mei 2017 heeft Gemini de ISO 55001-certificering van Lloyds Register verkregen. Daarmee is Gemini het eerste single purpose offshore windmolenproject is dat een dergelijke accreditatie behaalt. Het succes van deze prestatie ligt in de sterke betrokkenheid van zowel het managementteam als het team van Gemini dat dit doel omarmde. In december 2016 startte Gemini het proces voor de ontwikkeling en implementatie van een assetmanagementsysteem voor de operationele fase van het 600 MW-project. Doel was het behalen van de ISO 55001-asset management certificering. De scope omvatte de ontwikkeling van een op maat gemaakt Quality Management System (QMS) en een gestructureerde, risicogebaseerde benadering van het assetmanagement. Deze benadering wordt door de Gemini-teamorganisatie gevolgd gedurende de gehele exploitatiefase, waaraan het project net is begonnen. Het systeem zorgt ervoor dat risicobewustzijn en voortdurende verbetering centraal staan gedurende de complete levensduur van het project.

 

Het Britse adviesbureau Aeolus werd geselecteerd om dit proces te leiden en het systeem werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met het managementteam van Gemini en met de betrokkenheid van CMS, een ISO 55001-adviesbureau, om ervoor te zorgen dat het systeem de werkcultuur van Gemini zou ondersteunen en volledig conform zou zijn met de ISO 55001-vereisten. Het resultaat is een QMS-systeem dat het Gemini-team helpt om gefocust te blijven op de belangrijkste aspecten van Gemini en om de dagelijkse activiteiten op de eerste plaats te stellen. Het helpt Gemini bovenop potentiële risico's en kansen te zitten, als uitvloeisel van een op risico's gebaseerde besluitvormingsaanpak, die leidt tot beter geïnformeerde beslissingen. De ISO-accreditatie biedt een middel om te voldoen aan een uitstekend asset managementsysteem en om de prestaties van Gemini voortdurend te verbeteren.

‘Het assetmanagementsysteem helpt Gemini bovenop potentiële risico's en kansen te zitten, als uitvloeisel van een op risico's gebaseerde besluitvormingsaanpak, die leidt tot beter geïnformeerde beslissingen.’

 

Afmelden | Contact

 

Aanmelden